Wat is vitamine K1

Vitamine K1, ook wel Vitamine K of fylochinon, is een vitamine mogelijk nodig bent voor het aanmaak van botten en voor een goede bloedstolling. Door middel van bacteriën in de dikke darm wordt Vitamine K2 gemaakt, deze vitamine heeft dezelfde werking als vitamine K1. Vitamine K1 zit vooral in groene bladgroenten maar is ook te vinden in andere producten zoals melk, vlees, eieren, granen en andere groenten. Je kan het dus vinden in normaal eten en drinken. In Nederland is voor vitamine K1 geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vastgesteld, maar in Amerika is door een Amerikaanse commissie een aanbeveling gedaan van 90 tot 120 microgram per dag.

Wanneer vitaminen ben ik nodig?

Een pasgeboren baby kan een tekort hebben aan vitamine K doordat het tijdens de zwangerschap niet voldoende binnen heeft gekregen, het is daarom handig om je pasgeboren kind dan ook vitamine K te voeden door middel van de fles. Ook volwassenen die voor een lange periode aan de antibiotica hebben gezeten kunnen een tekort hebben van de vitamine, ook voor deze mensen is het aan te raden om extra vitamine K te nemen om vertraagde bloedstolling te voorkomen. Daarnaast is het altijd verstandig om even langs de dokter te gaan wanneer je niet zeker bent over het aantal vitaminen dat je binnen krijgt. Ben je op zoek een Vitamine K2 supplement? Je kan ze online vinden en ook bij de bekende drogisterijen.

Te veel vitamine

Het is mogelijk om te veel vitamine in te nemen, wanneer je voor een lange tijd een hoge dosering van een bepaalde vitamine binnen krijgt dan kan dit schadelijk zijn voor je gezondheid. Wanneer je het niet zeker weet hoeveel je van een bepaalde vitamine in mag nemen zijn er maximale doseringen voorgesteld in de bijsluiter, ook kan je deze gemakkelijk online vinden. Te veel vitamine komt vaak alleen voor wanneer je losse vitamine slikt voor medische doeleinden, wanneer je gevarieerd eet volgens de schijf van vijf dan is de kans nihil dat je te veel of te weinig vitaminen binnen krijgt.

Bron: Perfect Health

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.