Piek verslavingsklinieken na zomervakantie

Eerst genieten van de vakantie met alle remmen los, daarna komt wel het afkicken. Het gebeurd volgens een aantal GGZ/verslavingskliniek in Nederland steeds vaker. Vooral na de zomer vakantieperiode melden zich ineens veel verslaafden die hulp zoeken. Deze vakantiegangers laten zich tijdens de zomervakantie helemaal gaan.

 

 

 

Tijdens de zomervakantie vervagen veel normen en waarden. De vakantiegangers genieten weken of weekenden achter elkaar van drugs en alcohol, met het gevolg dat ze er na de vakantie niet meer mee kunnen stoppen.

 

Gevaar teveel gamen in zomervakantie

Ook jongeren die de zomervakantie aangrijpen om dagen achter elkaar te gamen kan voor problemen zorgen. Ouders van deze jongeren merken dat hun kind na de zomervakantie ongemotiveerd op school zit. Pas dan trekken ze aan de bel bij een verslavingskliniek.

 

 

Verslaafden problemen tijdens vakantie buitenland

Daarbij worden verslaafden volgens de GGZ vaak geconfronteerd met hun problemen wanneer ze op reis zijn tijdens hun vakantie. Mensen die bijvoorbeeld verslaafd zijn aan cannabis of cocaïne kunnen het ineens heel moeilijk krijgen als ze drie weken in het buitenland zitten. Echte verslaafden kunnen dan zelfs ziek worden. Dit is vaak een reden voor familie of partners om de verslaafde na de zomervakantie naar een kliniek te sturen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.