E-smoking – de beste methode om een punt te zetten achter roken

Het is geen nieuws dat roken zeer gevaarlijk is – de kans op hart- en vaatziekten stijgt aanzienlijk. Dit komt door de gifstoffen die in het tabakproduct zitten. Stoppen is echter voor velen erg moeilijk – de behoefte aan tabak kan mensen chagrijnig maken en het is makkelijk om er, op gelegenheden bijvoorbeeld, toch weer even eentje op te steken voor het lekker.

De gifstoffen in tabak zijn dus waar men verslaafd aan raakt en wat de schade aan de longen aanricht. Om mensen te helpen van deze stof af te stappen, zonder helemaal te stoppen met ‘roken’ als bezigheid, is de e-sigaret ontwikkeld. In plaats van tabak bevat dit product bepaalde ‘e-liquids’. E-sigaretten zijn elektronische apparaatjes die het effect van tabak nabootsen met behulp van deze liquids. In plaats van tabakrook, rook je dan stoffen die eigenlijk niet meer afgeven dan dampen, en dus niet zo schadelijk zijn voor de longen. E-liquids zijn er in allerlei smaken, om het toch zo lekker mogelijk te maken voor rokers.

Het blijft een feit dat de tabak ontbreekt, en dat die stof – waar het lichaam behoefte aan heeft – niet meer aan je lichaam wordt gegeven. Mensen die echt verslaafd zijn aan roken zullen dus alsnog veel moeite hebben en moeten ‘afkicken’ – bijvoorbeeld in dat ze zich chagrijnig of somber voelen, ook al roken ze e-sigaretten. E-sigaretten zijn echter een goed middel om te stoppen, omdat het toch een vergelijkbaar iets biedt als echte sigaretten – iets wat lekker is en waar even van genoten kan worden. En voor sommigen het fijne moment om even buiten een momentje voor zichzelf te hebben. Deze redenen hebben ervoor gezorgd dat e-sigaretten toch geliefd zijn onder mensen die ambitieus bezig zijn met het stoppen met/vervangen van tabak roken. Het gebruik van e-sigaretten is de afgelopen jaren explosief gestegen. Een aanrader om eens te proberen dus.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.